Paketleme Makinaları

Paketleme makinaları günümüzde her alanda kullanılmakta ve hayatımızı her yönü ile kolaylaştırmaktadır.  Paketleme makineleri güncel yaşamda bizlerin kullandığı kuru gıdandan tutun da deterjana kadar her türlü malzemeyi bugün rahatlıkla hiç el değmeden hazırlayan ve bizlerin kullanımına sokan büyük ve küçük sanayi makinalarıdır. Bu sanayi makinelerinin hayatı kolaylaştırmada çok önemli bir yerinin olduğu hemen herkes tarafından kabul gören bir durumdur.

Üniversite İş Birliği

Doğuş Üniversitesi Öğrencileri ENTES Elektronik ile Shrink Ambalaj Çözümlerini Fabrikamızda Keşfediyor

PACK EXPO Chicago 2022

Maripak USA ekibi 23-26 Ekim tarihleri ​​arasında PACK EXPO International Chicago‘da misafirlerini ağırladı. Dört yıl aradan sonra geri dönen fuar, dünyanın her yerinden 2.200’den fazla katılımcı ve 44.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan PACK EXPO International, tüm endüstriyi bir araya getirdi.

Avrasya Ambalaj Fuarı

Bu sene de, Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı ambalaj fuarları arasında yer alan Avrasya Ambalaj Fuarı‘nda yerimizi aldık. 1100’den fazla firma ve 13 ülkeden 72.000 ziyaretçinin katılımıyla yeni bir rekora imza atan fuarda standımıza ilgi oldukça fazlaydı.

EN SIK KARŞILAŞILAN 9 SHRINK AMBALAJ HATASI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Shrink Ambalaj ya da Shrink Paketleme, ürünlerin ısıyla temasta büzülebilen plastik film ile sarılması, filmin sıcak bir bıçak veya tel yardımı ile kesilerek kaynak (dikiş) yapılması sonrasında Isı tünelinden geçerek,  ısıyla beraber filmin ürünün şeklini aldığı bir paketleme yöntemidir.

UNICEF Platinyum Kanatlar Programının Daimi Destekcisiyiz

Maripak olarak çocukların geleceğimiz olduğuna ve evrendeki tüm çocukların bakım, koruma ve eğitim konusunda eşit haklara sahip olduğuna inanıyoruz. Ancak, dünya genelinde akranlarının erişebildiği aynı ayrıcalıkları paylaşmayan milyonlarca çocuğun olduğunun farkındayız ve bu inancımız doğrultusunda çalışan kurum ve dernekleri destekliyoruz.

6 SORUDA ÜRÜNÜNÜZ İÇİN DOĞRU SHRINK AMBALAJ MAKİNESİNİ BULUN

Shrink ambalaj, günümüzün en yaygın ikincil paketleme tekniklerinden biridir. Ürünü, dış etkenlerden korumak, taşıma ve depolamayı kolaylaştırmak, birden fazla ürünü bir araya getirerek çoklu paketleme yapmak, ürünün satın alınmadan önce açılmasını engellemek ve sergilendiği rafta estetik bir görünüm kazandırmak gibi geniş bir uygulama alanına sahiptir. Bu geniş kullanım alanı, shrink ambalajlamayı gıdadan yapı malzemelerine kadar neredeyse tüm endüstriler için mükemmel bir seçenek haline getiriyor.

Shrink Ambalaj Kullanım Alanları ve Faydaları

Shrink Ambalaj Kullanım Alanları ve Faydaları Shrink ambalaj uygulaması, bir ürünün ısıya maruz kaldığında küçülen shrink filmiyle paketlenmesi işlemine denir. Shrink ambalaj, birincil ambalajı bulunan herhangi bir ürünün ikincil dış paketleme işlemine verilen isimdir.

Shrink Paketleme Nedir?

Shrink Paketleme nedir? Shrink paketleme imalathaneden çıkan ürünün son haline gelerek tüketiciye korunaklı bir şekilde ulaşmasını sağlamak amaçlı uygulanan bir paketleme yöntemidir.

Doğru Shrink ve Doğru Shrink Makinası Nasıl Seçilmelidir?

Doğru Shrink ve Doğru Shrink Makinası Nasıl Seçilmelidir? Bu sorusu çok sık karşılaştığımız sorulardan biridir. Shrink Film ile paketleme işlemi, genellikle otomatize edilmiş donanım ile arzu edilen ürün ya da nesnenin üzerine, ısı yayımı vasıtasıyla uygulanır. Paketleme işlemi çeşitli standartlarla gerçekleştirilmiş olabilir. Örneğin bir rulo şeklinde sarılmış halde Shrink Film ambalaj makinesine yerleştirilir. Genellikle ortadan katlanmış olan bu filmin iki katını açan özel bir mekanizma makine üzerine tasarlanmıştır. Bu tasarıma göre film bir yandan gelirken, ambalajlanacak ürün de aynı paraleldeki bir hızla birleşir ve katlama merkezine yerleşir. Film bu merkeze yerleşen ürünün etrafını sarmaya devam eder ve üç kenarının kaynak edilme aşamasına gelinir.