Shrink Ambalaj Makinesi Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Shrink ambalaj ekipmanlarının satın alınması, büyük bir yatırım olabilir. Bu nedenle paranın iyi bir şekilde yatırılmasının sağlanması çok önemlidir. Ürünün kullanılmış veya ikinci el veya yepyeni olup olmadığı gerçekten önemli değil, fakat işlevsel olması gerekmektedir. Bu, bakılması gereken başlıca şeylerden biridir. Bu paketleme teknikleri genellikle daha iyi nakliye için gereklidir. Bu tekniği kullanan endüstriler ilaçtan gıda endüstrilerine kadar bol miktarda bulunmaktadır. Bu nedenle satın alınmadan önce ekipmanla ilgili her bir detayın bilinmesi büyük önem arz etmektedir.

Bu yazıda, shrink ambalajlama makineleri ile ilgili her önemli noktaya değinmeye çalıştık. Satın alırken göz önünde bulundurmanız gerekenler:

Çeşitli Türleri

Shrink ambalaj makineleri, ihtiyaç duyulan ambalaj tipine göre birkaç farklı türe sahiptir. Bu ekipman tiplerinin her biri, her tip endüstri için özel farklı paketleme yöntemlerine sahiptir. Bu nedenle, shrink ambalajlama çözümleri için ideal makineyi seçmek için ambalaj tipini bilmek gereklidir.

Shrink ambalaj makinesinin başlıca türleri şunlardır:

  • Tam otomatik shrink ambalaj makinesi
  • Yarı otomatik shrink ambalaj makinesi
  • Kompakt ve Tek Aşamalı/ Tünelsiz shrink ambalaj makinesi
  • Shrink tünelleri
  • Polietilen shrink ambalaj makineleri
  • Kese dolum ekipmanları

Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler

Ekipmanı satın almadan önce önemli olan birkaç konuya dikkat ediniz. Şrink ambalajı uygun fiyatlı olsa bile, makineleri satın almak daha külfetlidir. Bir tane satın almadan önce dikkate almanız gereken bir çok şey olmalı. Bu belirtilecek hususlar özellikle kullanılmış shrink ambalaj makinesi satın almadan önce üzerinde düşünülmelidir.

  • Kullanım sıklığı
    Eğer ekipman günlük olarak kullanılacaksa, hangi durumda olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Çoğu zaman, ikinci el ekipman para kaybıdır ve bu kesinlikle istediğiniz bir şey değildir. Kullanım sıklığını dikkate almak en iyisidir. Bunu düzenli olarak kullanacaksanız, ağır iş ekipmanlarını tercih edin. Hafif hizmet donanımı, hafif ve asgari işler için en iyisidir.
  • Ürün ambalajı
    Mevcut olan çeşitli ambalajlama makineleri arasından hangisinin size en uygun olduğunu bilmeniz gerekir. Farklı ambalaj tipi için farklı shrink ambalaj makineleri bulunmaktadır. Bu yüzden satın almadan önce aynı konuda kapsamlı bir bilgi almak en iyisidir. Bu konuda bizim satış ekibimizden destek almak için sales@maripak.com’dan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Doğru ısıtma
    Makinenin tüm çalışması plastik filmin küçülmesine yardımcı olan ısı tüneline bağlıdır. Satın almadan önce bunu iyice kontrol etmek en iyisidir. Genellikle kullanılmış makinelerin ısıtma fonksiyonunun hatalı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, aynı zamanda yüksek miktarda para harcamamadan önce bunun farkında olmak her zaman en iyisidir.

Bir shrink ambalaj makinesi satın almak, cebinizde bir delik kazmak gibidir. Uygun bir araştırma yapmak ve sonrasında satın almaya devam etmek en iyisidir. Bu nedenle, makineyi almadan önce yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlamanız için size yardımcı olmaya istekliyiz.